Artikelen en titels beheren

Artikelen en titels kunnen handmatig worden aangemaakt of geïmporteerd (zie artikel importeren van een meter). Na het importeren is het altijd mogelijk om nieuwe toe te voegen, bestaande te bewerken of te verwijderen via de acties die zich bevinden in de "..." aan de rechterkant van de regel. Het is ook mogelijk om items te activeren of te deactiveren om ze op te nemen in het totale budget.

Elke post kan worden aangevuld met de volgende informatie:

• De traditionele: artikelnummer, beschrijving, type contract en eenheid.

• Hoeveelheid detailleren: u kunt lijnen toevoegen aan details en de hoeveelheid beschrijven. Als u de hoeveelheid niet gedetailleerd wilt weergeven, vult u alleen de eerste regel in. Deze regels kunnen dan natuurlijk worden verwijderd indien nodig. Houd er rekening mee dat de totale hoeveelheid van het artikel gelijk is aan de som van de gedetailleerde hoeveelheden, dus zorg ervoor dat ze volledig zijn als ze zijn inbegrepen;

• De beschrijving wordt gedeeld met de bieder als detail van een post, terwijl de interne memo een privéopmerking is, die alleen zichtbaar is in uw account.

• De eenheidsprijs en de totale prijs die het mogelijk maakt om het budget per post en het totale budget van het dossier te beheren. Bovendien worden alle prijzen opgenomen in de budgetkolom van uw vergelijking om ze te analyseren in relatie tot de prijzen van de ontvangen aanbiedingen.

Items koppelen aan een lot

Alle posten/opties/varianten die aan loten zijn gekoppeld, worden bij prijsaanvragen verzonden, of ze nu geactiveerd of gedeactiveerd zijn. Hoe ze associëren?

1. Selecteer in het tabblad "Posten" van het menu "Prijsaanvragen" van het project via de selectievakjes aan de linkerkant een of meer items die aan de loten moeten worden gekoppeld. PS : Het is mogelijk om meerdere werkplekken tegelijk te selecteren: houd de shift-toets ingedrukt en druk vervolgens op het eerste en het laatste te selecteren post.

2. Automatisch ziet u de knoppen boven de lijst geactiveerd en het aantal geselecteerde posten. Door te klikken op "Link met lot", ziet u het drop-down menu met alle standaard loten in uw account.

3. Zoek vervolgens in de lijst daar de naam van het lot te schrijven in de zoekfunctie. PS: Als de geschreven lot niet wordt gevonden, klik dan op "Voeg toe aan de lijst". Dit lot wordt dan voor uw project aangemaakt en de post wordt eraan gekoppeld.

Het is mogelijk om hetzelfde item te koppelen aan meerdere lot. Om dit te doen, herhaalt u de handeling of klikt u op "Koppelen aan alle lot" indien nodig.

Als u sommige items moet wijzigen of toevoegen na het verzenden van uw prijsaanvragen, voegt u deze eenvoudigweg toe en wijst u ze ook toe aan de betreffende lot. Ze worden dan automatisch geüpdatet op de links van de applicatie. Om elke bieder op de hoogte te brengen van aanvullingen/wijzigingen, stuurt u eenvoudigweg een individueel of gegroepeerd bericht naar alle betrokken bedrijven.